Składniki
.Przepis
Przepis na masę solną:
1 szklanka wody
1 szklanka soli
1/2 szklanki ciepłej wody
Wszystkie składniki zagnieść na plastyczną masę którą najlepiej przechowywać na czas lepienie w foliowy woreczku, żeby zachowała wilgoć.
Rozwałkować masę na grubość ok 0,5 cm i wycisnąć foremką kształty lub wyciąć nożem. Na skrzydełka idealnie nada się foremka- serduszko które przekrawamy na pół.
Formujemy kulkę z której powstanie główka, doklejamy nóżki i rączki.
Włoski najlepiej zrobić wyciskarką do czosnku lub pociąć masę w cieniutkie paseczki.
Aniołki suszymy w piekarniku w 50 stopniach po paru godzinach zwiększamy do 100 stopni.
Malujemy wystudzone aniołki farbami (polecam akrylowe). Lakierujemy bezbarwnym lakierem w sprayu, przyklejamy ozdoby (wstążki, koraliki itp.)Wszystko zależy od Twojej wyobraźni :)
Miłego tworzenia! :)