Kopytka z bryndzą to naprawdę pyszny przepis! Wyrazista bryndza idealnie komponuje się z ziemniakami. Takie kopytka będą pysznie smakować zarówno z kwaśną śmietaną, sosem, czy jako dodatek do głównego dania. Jak zrobić kopytka z bryndzą? Aby przygotować kopytka z dodatkiem bryndzy, do ugotowanych, a następnie wystudzonych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków dodajemy bryndzę, mąkę pszenną i jajko. Z ciasta formujemy kopytka i gotujemy je w osolonej wodzie (2 minuty od wypłynięcia). Ile kopytek wyjdzie z 1 kg ziemniaków? Z 1 kg ziemniaków otrzymasz 50 kopytek standardowej wielkości, czyli takich o długości 2-3 cm i grubości 2 cm. Z czym podać …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://viagusto.pl/przepis-na-kopytka-z-bryndza/
Zamknij ×