Sałatka młodej kapusty Sezon grillowania, szukasz inspiracji na sałatkę do mięsa, oto przepis dla Ciebie. Nie ma nic lepszego od młodej kapustki, przekonaj się Sam/a. 7 porcji 15 minut czas przygotowania Składniki: • 1 główka kapusty młodej • 2 marchewki • 2 cebule czerwone • ½ szk. żurawiny suszonej • 1 pęczek koperku • 2 łyżki musztardy francuskiej • 1 łyżka miodu • 1 łyżka octu jabłkowego • 2 łyżki oliwy z oliwek • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno kroję, marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno kroję. Koperek drobno siekam. 2. Do naczynia wlewam oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, miód, dodaję musztardę, wsypuję sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i łączę z warzywami. 3. Na koniec dodaję suszoną żurawinę, mieszam wszystkie składniki i przekładam do naczynia. 4. Sałatka gotowa. 5. Smacznego.