Udka z makaronem Szukasz pomysłu na wykorzystanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Prosty sposób na danie obiadowe z dodatkiem makaronu. Mięso kurczaka w aromatycznym sosie z warzywami. 40 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: • 500 g udek bez kości i skóry • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 3 marchewki • 250 g makaronu Chow Main • 100 g groszku mrożonego • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej • 1 łyżka sosu chili • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego • Olej do smażenia • 1 łyżeczka rozmarynu suszonego • ½ łyżeczki papryki ostrej • Sól Sposób przygotowania: 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki obieram, kroję w słupki, dodaję do cebuli. 2. Do warzyw dodaje pokrojone na małe kawałki udka, doprawiam solą, papryką ostrą, wsypuję rozmaryn i smażę około 25 minut. Następnie podlewam jedną szklanką wody, wlewam sos sojowy, sos chili. Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. 3. Do sosu dodaję makaron oraz groszek i gotuję około 10 minut. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.