Roladki z kurczaka w sosie sojowym Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama. 40 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: • 1 podwójny filet kurczaka • 135 g serka śmietankowego • 5 pasków papryki konserwowej • Mąka pszenna do panierki • Olej do smażenia • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 łyżka mąki pszennej • 1 szk. bulionu rosołowego • Sól • Pieprz • Szczypta chili Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Każdy rozbity kawałek mięsa smaruję łyżeczką serka śmietankowego. Następnie na każdym płacie mięsa układam drobno pokrojoną paprykę konserwową. 3. Mięso dość ciasno zwijam w roladki. 4. Roladki obtaczam w mące, na patelni na mocno rozgrzanym oleju podsmażam mięso z każdej strony na rumiany kolor. 5. Całość zalewam bulionem rosołowym, wlewam sos sojowy i duszę roladki około 30 minut pod przykryciem. 6. Po tym czasie do powstałego sosu dodaję koncentrat pomidorowy, wsypuję chili i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję. 7. Roladki podaję surówką oraz z ziemniakami, kluskami lub kopytkami. 8. Smacznego.