Kuskus z kalafiora Idealna sałatka, na grilla, jako dodatek obiadowy do mięsa. 7 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 50 g oliwy z oliwek • 20 g soku z cytryny • 1 szczypta curry • 1 szczypta kurkumy • ¼ łyżeczki soli • Szczypta pieprzu • 500 g kalafiora • 70 g marchewki • 30 g selera • 70 g cukinii • 70 g żółtej papryki • 10 szt. pomidorków cherry Sposób przygotowania: 1. Do naczynia blendującego wlewasz oliwę, sok z cytryny, wsypujesz curry, kurkumę, sól, pieprz. Dodajesz umytego, podzielonego na mniejsze różyczki kalafiora. Wszystko razem blendujesz około 2 minut i przekładasz do miski. 2. Marchew, selera, cukinie obierasz, kroisz na mniejsze kawałki. Paprykę myjesz, usuwasz nasiona, kroisz na małe kawałki. Warzywa przekładasz do naczynia blendującego i dwie minuty blendujsesz. Warzywa łączysz z kalafiorem. Pomidorki myjesz, kroisz na połówki, przekładasz na warzyw. Wszystko dokładnie mieszasz, przekładasz do salaterki. 3. Gotowe. 4. Smacznego