Babka cytrynowa

Aga

Ciasta

15.03.2022 11:54

Babka cytrynowa

Wiosna już czeka za rogiem, dlatego dziś propozycja ciasta bardziej zdrowego i lekkiego, które tak bardzo nie idzie w boczki. Tak naprawdę to klasyczna babka, w której podmieniłam mąkę pszenną na orkiszową ciemną, a cukier na ksylitol. Niby niewiele, a odrazu robi się odrobinę zdrowiej, bo że jest pysznie to wiadomo.Składniki: - 4 jajka - 100 g ksylitolu (w dobrej cenie dostępny tutaj) możecie go zastąpić białym cukrem - 200g jogurtu greckiego - 40ml soku z cytryny - 50 ml oleju - skórka z jednej cytryny - 300 g mąki (użyłam orkiszowej ale może być pszenna) - 100 g mąki …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2022/03/babka-cytrynowa.html