Zupa z kapusty włoskiej

Beata
Zupy
27.01.2022 8:11
Zupa z kapusty włoskiej

Zupa z kapusty włoskiej Aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty włoskiej z dodatkiem kiełbasy i ziemniaków, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich. 5 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: · 350 g kapusty włoskiej · 30 g masła · 1000 g wody · 1 łyżeczka soli · ½ łyżeczki kminku · ½ łyżeczki gałki muszkatołowej · 250 g kiełbasy wieprzowej · 300 g ziemniaków · 1 kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno kroję i podsmażam na rozpuszczonym maśle, następnie przekładam do garnka, podlewam wodą. Doprawiam solą, kminkiem, gałką muszkatołową, dodaję kostkę …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/01/zupa-z-kapusty-woskiej.html