Indyk w sosie musztardowym Indyk zawsze kojarzy mi się ze świętami, więc postanowiłam zrobić danie z indykiem. Mięso jest zawsze kruche, miękkie i soczyste, idealne połączenie smaków i aromatów, którym zachwycisz wszystkich członków swojej rodziny bez wyjątku. Spróbuj i przekonaj się. 5 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·800 g fileta z indyka ·1 duża cebula ·Olej do smażenia ·500 g pieczarek ·300 g wody ·1 kostka drobiowa ·200 g śmietany 12% ·1 łyżka skrobi ziemniaczanej ·2 łyżeczki soli ·½ łyżeczki pieprzu ·3 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania: 1.Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, solę i smażę na rozgrzanym oleju. 2.Do …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/12/indyk-w-sosie-musztardowym.html