Wigilijny Sum Jak co roku szukamy pomysłów na dania Wigilijne, proponuję przygotować rybę ze śmietaną i sosem pieczarkowym. Smak tej ryby rozpływa się w ustach. Gdy raz posmakujesz, będziesz prosić o dokładkę. 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·1 kg ryby Suma ·1 łyżka przyprawy do ryby ·Mąka do panierki ·Olej do smażenia ·1 kg pieczarek ·4 szt. cebuli ·330 ml śmietany 30% ·Pieprz ·Sól Sposób przygotowania: 1.Rybę kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą do ryby. Obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układam na dnie naczynia żaroodpornego. 2.Cebulę obieram, kroję …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/11/wigilijny-sum.html