Dziś zapraszam na taki delikatny nieco egzotyczny serniczek bez pieczenia z dodatkiem soczystego mango w masie serowej i chrupiącymi pestkami granatu w puszystej piance z bitej śmietany. Do tego wszystkiego ciasteczkowy, maślany spód z herbatników. Dość prosto a jednocześnie niezwykle pysznie.Ciasteczkowy spód: - 250 g herbatników - 100 g masła Herbatniki rozdrabniamy w malakserze lub kruszymy wałkiem. Dodajemy roztopione masło i mieszamy dokładnie. Wysypujemy na spód tortownicy o średnicy 24 cm i wyrównujemy lekko dociskając. Odstawiamy do lodówki. Masa serowa: - 1 kg sera (użyłam takiego z wiaderka) - 2 łyżki cukru pudru - 2 dojrzałe mango (można użyć gotowej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2021/11/sernik-na-zimno-z-mango-i-grantem.html