Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Roladki Schabowe z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek. 4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

 https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/06/roladki-z-pieczarkami-i-mozzarella.html

Polecane