Masz ochotę na czekoladę, sięgnij po kawałek ciasta z czekoladą, 1. Biszkopty moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy. 2. Galaretki zielone rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i odstawiamy do całkowitego zgęstnienia. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy. 3. Trwóg miksujemy mikserem razem ze śmietaną oraz cukrem pudrem. Dodajemy wcześniej namoczoną w wodzie żelatynę. 4. Masę sernikową dzielimy na połowę, do jednej połowy dodajemy 80 g drobno pokrojonej czekolady a do drugiej pokrojoną w kostkę zieloną galaretkę, Delikatnie obie masy mieszamy łyżką. 7. Ponownie wykładamy masę tym razem z zieloną galaretkę i układamy wokół …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/06/wenecka-truskawka.html