Potrawka z delikatnego mięsa z udek w bardzo aromatycznym sosie, podana z Taglitelle. 1. Mięso myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę, wyjmujemy kość i kroimy na małe kawałki. Następnie mięso solimy, doprawiamy pieprzem oraz chili, wlewamy sos sojowy jasny, wsypujemy skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. 3. Na rozgrzana oliwę wrzucamy czosnek, imbir, szczypiorek oraz marchew, smażymy 5 minut i dodajemy mięso. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojone w paseczki grzyby Mun. 4. Podlewamy 1 szklanką wody z mieszaną z sosem sojowym ciemnym. Dusimy przez 20 minut. 5. Pod koniec zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozrobioną w połowie szklanki wody z dodatkiem miodu i octu …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/05/udka-z-kurczaka-z-tagliatelle.html