Rolada ziemniaczana z młodą kapustą

Beata
Obiad
26.04.2021 8:33
Rolada ziemniaczana z młodą kapustą

Takiej rolady jeszcze nie jedliście. Rolada smakuje jak kopytka, ale dzięki młodej kapusty jest pyszna, można ją podać jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięsa. 2. Po ugotowaniu studzimy i przeciskamy przez praskę albo mielimy. Wbijamy jajka, dodajemy oliwę, pieprz oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy do chwili polaczenia się składników. 4. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Pod koniec dodajemy cukier, pieprz, Vegetę oraz ocet.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/04/rolada-ziemniaczana-z-moda-kapusta.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook