Gołąbki z młodej kapusty

Beata
Obiad
22.04.2021 8:33
Gołąbki z młodej kapusty

Nie ma nic lepszego jak gołąbki z młodej kapusty tak twierdzi moja Córka, dlatego postanowiłam się z wami podzielić przepisem. 2. Do miski przekładamy mięso, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz sól. Następnie dodajemy obraną oraz startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz pietruszkę. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy. 3. Farsz mięsny układamy na każdym liściu kapusty i zwijamy w roladki. 4. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy wodą tak żeby gołąbki były przykryte i posypujemy Vegeta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/04/goabki-z-modej-kapusty.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook