Naleśniki Ślimaczki

Beata
Obiad
22.03.2021 12:25
Naleśniki Ślimaczki

Oto danie na nietypowe naleśniki zwijane w ślimaki, faszerowane mięsem mielonym i warzywami a wszystko polane sosem muszkatołowym. 1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto nie może być gęste ani za rzadkie. Smażymy naleśniki na patelni lub naleśnik arce. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mięso, doprawiamy papryka oraz solą. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojoną bardzo drobno paprykę oraz ogórki. Dziesięć minut smażymy, następnie dodajemy przecier oraz ketchup, dwie minuty gotujemy. 3. Gotowy farszem smarujemy całą powierzchnie każdego naleśnika, zwijamy w roladę i kroimy na …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/nalesniki-slimaczki.html