Knoppers XXL - mega baton orzechowy Knoppers

Monika
Ciasta
03.06.2020 22:57
Knoppers XXL - mega baton orzechowy Knoppers

Warstwa nugatowa: 150 g kremu czekoladowego typu Nutella 80 g kajmaku 50 g orzechów laskowych 50 g masła orzechowego 50 g masła 4 łyżki mleka w proszku (40 g) 1 łyżka kakao Orzechy laskowe drobno posiekaj, a następnie podpraż na suchej patelni. Warstwa karmelowa: 300 g kajmaku 80 g orzechów laskowych 50 g masła orzechowego 4 łyżki mleka w proszku (40 g) szczypta soli Orzechy laskowe posiekaj na dość duże kawałki, a następnie podpraż na suchej patelni. Przepis na ciasto baton Knoppers Knoppers XXL - mega baton orzechowy Knoppers Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 4 głos/y ) składniki Warstwa mleczna: 70 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 120 g mleka w proszku Mleko zagotuj, a następnie wymieszaj z cukrem pudrem. Deser składa się z trzech kremów – pierwszy z mlekiem, drugi z Nutellą, a trzeci z kajmakiem. Kiedy czekolada zastygnie, ciasto wyciągnij z formy tak, aby czekolada była na spodzie, a na górze znajdowała się warstwa karmelowa. Na spód formy wyłóż warstwę karmelową (zaczynamy od dołu, ponieważ na końcu ciasto odwrócimy), równomiernie ją rozprowadź. Następnie wyłóż warstwę nugatową i również wyrównaj ją (UWAGA – zostaw 2 łyżki masy nugatowej – będzie potrzebna do sklejenia andrutów). Ciasto Knoppers to ciasto bez pieczenia, które przygotujesz na bazie mleka w proszku. Dodatkowo: 2 wafle (andruty) 250 g czekolady mlecznej 110 ml śmietanki 30% przygotowanie Przygotuj formę – ja użyłam małą keksówkę (11 x 20 cm). Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Połączenie trzech kremów – mleczny, nugatowy i karmelowy – z czekoladą jest wręcz idealne. Teraz naszego batona należy oblać czekoladą z każdej strony – polecam użyć do tego dużego noża, nakładając nim i wyrównując gęstniejącą czekoladę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/knoppers-xxl-mega-baton-orzechowy-knoppers/