Podwójnie czekoladowy tort z kremem z nerkowców

Monika
Ciasta
21.01.2020 9:33
Podwójnie czekoladowy tort z kremem z nerkowców

Podwójnie czekoladowy tort z kremem z nerkowców Drukuj Ocena: 4.8 /5 ( 37 głos/y ) składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej 300 ml mleka / napoju roślinnego 90 g oleju (najlepiej rzepakowego) 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny 100 g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 4 – 5 łyżek dżemu, powidła lub frużeliny – użyłam frużeliny borówkowej 10 herbatników poncz – np. 2 łyżki wody, 1 łyżka soku z cytryny i 1 łyżeczka alkoholu KREM CZEKOLADOWY – tutaj znajdziesz dokładny przepis: https://viagusto.pl/krem-czekoladowy-z-nerkowcow-weganski-krem-do-tortu/ przygotowanie Mleko lub napój roślinny wymieszaj z olejem oraz octem jabłkowym lub sokiem z cytryny. Czas na złożenie tortu, które wygląda następująco: blat ciasta, ⅓ kremu, herbatniki, dżem/powidła/frużelina, ⅓ kremu, blat ciasta, ⅓ kremu. Przedstawiam tort z kremem z nerkowców przełamany owocowym smakiem. W drugiej misce wymieszaj sypkie produkty, czyli mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jedną z największych rozpust jest tort czekoladowy… Ciasto wylej na formę do pieczenia i piecz 30 minut w 180 stopni Celsjusza.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/podwojnie-czekoladowy-tort-z-kremem-z-nerkowcow-weganski/