🌱💚👌 Zielona potrawka z brukselką 2 porcje (1 ma ok. 310 kcal) czas przygotowania: ok. 10 minut (+15 minut gotowania) koszt: ok. 4.70 zł za porcję Składniki: 3 łyżki oliwy 150 g brukselki 50 g szpinaku 50 g ketchupu 10 g orzeszków piniowych pęczek koperku, szczypiorku i natki pietruszki 2 ząbki czosnku sok z 1/4 cytryny 1 łyżka płatków drożdżowych 1 łyżka octu jabłkowego 1/2 łyżeczki garam masala sól i pieprz do smaku 2 bułki pszenne do podania Wykonanie: Na oliwie podsmażamy brukselkę razem ze szpinakiem, czosnkiem i koperkiem przez ok. 10 minut. Green stew with Brussels sprouts 2 servings (1has 310 kcal) time of preparation: 10 minutes (+15 minutes of cooking) Ingredients: 3 tablespoons of oil 150 g brussels sprouts 50 g spinach 50 g of ketchup 10 g pine nuts bunch of dill, chives and parsley 2 garlic cloves 1/4 lemon juice 1 tablespoon of yeast flakes 1 tablespoon apple cider vinegar 1/2 teaspoon garam masala salt and pepper to taste 2 wheat buns for serving Instructions: Fry the brussels sprouts with olive oil together with spinach, garlic and dill for about 10 minutes.