Składniki: (porcja na 6-8 osób) (pojemność naczynia żaroodpornego 3,5 l) - Frytki Aviko Zig Zag 750 g - Filet z Kurczaka 500 g - Kapusta pekińska mała - Papryka czerwona 1/2 - Ogórek zielony średniej wielkości - Cebula czerwona mała - Pomidorki cherry 4 sztuki - Kukurydza 1/2 puszki - Ser żółty 150 g - Majonez 4 łyżki - Jogurt naturalny 2 łyżki - Czosnek 2 ząbki - Przyprawa gyros 2 łyżki - Sól - Pieprz - Olej 2 łyżki Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić na godzinę do lodówki. Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Frytki przesypać na blaszkę i upiec wg instrukcji na opakowaniu. Po wyjęciu z piekarnika polać połową przygotowanego sosu czosnkowego, wyłożyć warzywa i polać pozostałym sosem. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić w paseczki. Wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika do momentu, aż ser się rozpuści.