Kapuśniak z młodej kapusty z kabanosem

Ewelina
03.07.2014 10:14
Kapuśniak z młodej kapusty z kabanosem

Przepis

Składniki:

- 3 skrzydełka

- pół główki świeżej kapusty

- 7 małych kabanosów drobiowych - u mnie z Biedronki

- 3 marchewki

- kawałek selera

- 1 pietruszka korzeń

- kawałek pora

- 6 średnich świeżych ziemniaków

- 3 ziela angielskie

- 1 liść laurowy

- 4 ziarenka pieprzu

- sól, pieprz i ewentualnie vegeta do smaku

- olej do smażenia kabanosów

Przygotowanie:

Skrzydełka myjemy, wkładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut. Dodajemy liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie.

Marchew, seler, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, por również kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy. Kapustę szatkujemy i dodajemy do zupy.

Kabanosy kroimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i również dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości kapusty i ziemniaków, doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie vegeta.

Smacznego.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną