Z ciasta formujemy kulę, zostawiamy ją w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aż podwoi swoją objętość. Z ciasta formujemy kulę, zostawiamy ją w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aż podwoi swoją objętość. Leczo: - 1 cebula - 1 papryka czerwona - 1 mała cukinia - 2-3 pomidory - 1 kiełbasa - 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej - szczypta papryki chili - sól, pieprz - olej do smażenia Ciasto na pizzę: - 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania - 1 szklanka ciepłej wody - 20 g drożdży świeżych - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczki soli - 2-3 łyżki oliwy z oliwek Leczo przygotowane z papryki, cukinii, kiełbasy drobiowej oraz pomidorów pełni rolę nadzienia, które wykłada się na drożdżowy spód do pizzy. Leczo przygotowane z papryki, cukinii, kiełbasy drobiowej oraz pomidorów pełni rolę nadzienia, które wykłada się na drożdżowy spód do pizzy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-15 min., aż rozczyn zrobi się pienisty. Składniki: Leczo: W misce mąkę mieszamy z solą, następnie powoli dodajemy rozczyn oraz oliwę. W misce mąkę mieszamy z solą, następnie powoli dodajemy rozczyn oraz oliwę. Pizza z leczo Pizza w nietypowym wydaniu... z leczo z duszonymi warzywami i drobiową kiełbasą. Dodatkowo: - 150 g tartej mozzarelli Wykonanie: Ciasto na pizzę:W miseczce mieszamy drożdże z cukrem. W między czasie, możemy podlać leczo odrobiną wody, by się nie przypaliło. W między czasie, możemy podlać leczo odrobiną wody, by się nie przypaliło. Dodajemy 1/2 szklanki ciepłej wody i mieszamy, aż drożdże rozpuszczą się. Ciasto wyrabiamy ok. 10 minut, aż ciasto zrobi się elastyczne i zacznie odchodzić od dłoni. Ciasto wyrabiamy ok. 10 minut, aż ciasto zrobi się elastyczne i zacznie odchodzić od dłoni. Pizza jest dość syta, więc można ją podać zarówno na kolację, jak i obiad. Pizza jest dość syta, więc można ją podać zarówno na kolację, jak i obiad.