Opis Kasza gryczana z pieczarkami: Kasza gryczana z pieczarkami sprawdzi się idealnie jako danie główne na obiad czy też jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 500 g pieczarek 200 g kaszy gryczanej 3 szklanki bulionu warzywnego 200 ml śmietany 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwy 50 g żółtego sera Kasza gryczana jest bardzo zdrowa i powinny jeść ją osoby mające problemy z krążeniem, gdyż zawarte w niej minerały wzmacniają naczynia krwionośne. Jest aromatyczna, delikatna, ale również bez dodatku mięsa, co sprawdzi się świetnie dla wegetarian czy osób, które unikają mięsa w swojej codziennej diecie. Opis przygotowania: Na początku musimy dobrze opłukać kaszę i odsączyć ją na sicie. Polecana jest również dla osób chorujących na celiakię, gdyż nie zawiera glutenu. Przepis jest bardzo prosty, więc kaszę z pieczarkami przygotuje każdy. Ja jednak zazwyczaj używam tych drugich. Ogromnym plusem tego dania jest prostota i szybkość przygotowania. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i również dodajemy do garnka.