zajadają się nim dzieci i dorośli 1 l śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe 400 ml wrzątku 2 wafle tortowe 3 galaretki wiśniowe + 700 ml wrzątku 3 galaretki agrestowe + 700 ml wrzątku 1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. 1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki ubijamy i małym strumieniem wlewamy tężejącą galaretkę cytrynową. 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki ubijamy i małym strumieniem wlewamy tężejącą galaretkę cytrynową. Masę śmietanową wykładamy na zastygnięte galaretki i przykrywamy waflem (w razie potrzeby docinamy). Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy wafel (w razie potrzeby docinamy) i wykładamy masę śmietanową.