Ziemniaki fondant – rozpływają się w ustach!

Karolina
Obiad
08.01.2019 13:49
Ziemniaki fondant – rozpływają się w ustach!

Gdy ziemniaki już są miękkie (sprawdzamy widelcem 1-2), a na patelni zostało niewiele płynu, pokrywkę ściągamy, odparowujemy rosół i dosmażamy ziemniaki do zrumienienia na pozostałym w patelni tłuszczu – po 5-6 minut na stronę, obracając raz w trakcie smażenia. Po 4-5 minutach pokrywkę ściągamy i gotujemy ziemniaki dalej – sprawdzamy widelcem na ile są miękkie – jeśli trzeba, przykrywamy je pokrywką żeby przedłużyć czas gotowania i zmniejszyć odparowywanie płynu z patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.karointhekitchen.com/dodatki/ziemniaki-fondant-rozplywaja-sie-w-ustach/