Schab zapiekany z pieczarkami i cebulą

Milena
Obiad
14.07.2018 13:44
Schab zapiekany z pieczarkami i cebulą

Składniki na schab zapiekany z pieczarkami i cebulą: około 0,5 kg schabu bez kości 2 duże cebule 400g pieczarek sól, pieprz, czosnek granulowany Składniki na sos: około 300 ml passaty pomidorowej pół szklanki wody łyżka sosu sojowego łyżka oleju łyżeczka oregano, szczypta czosnku, pół łyżeczki cukru, sól i pieprz do smaku Przygotowanie Schab myjemy, osuszamy i kroimy w niezbyt grube plastry. Schab zapiekany z pieczarkami i cebulą w sosie pomidorowym to dość szybki i bardzo smaczny pomysł na obiad lub ciepłe danie na spotkaniu z rodziną czy przyjaciółmi. Jeśli pieczarki są małe dajemy je w całości, jeśli większe – przekrawamy na pół, ewentualnie w ćwiartki. Składniki na sos mieszamy dokładnie ze sobą i zalewamy nim mięso z pieczarkami. Potrawa jest bardzo uniwersalna – można ją podać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub pieczywem. Mięso można odstawić na kilka godzin, aby przeszło przyprawami, ale nie jest to konieczne. Danie jest proste do zrobienia, nawet jeśli ktoś nie ma żadnych umiejętności kulinarnych, powinno udać się bez problemu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/07/schab-zapiekany-z-pieczarkami-i-cebula/