Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pulpety w sosie koperkowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Pulpety w sosie koperkowym Potrzebne składniki Pulpety: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mleka 1 jajko 1 duża cebula 1 łyżeczka majeranku 1 ząbek czosnku sól (pieprz) Sos koperkowy: 2 pęczki koperku 1 kostka rosołowa wołowa 1 łyżka mąki 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 3-4 ziarna pieprzu W garnku zagotowujemy wodę (ok. 1 l.) z zielem angielskim, liściem laurowym i ziarnami pieprzu oraz kostką rosołową. Łączymy w szklance jogurt z mąką, dodajemy 2-3 łyżki wywaru i mieszamy. Zwilżonymi rękami nabieramy porcje mięsa i rolujemy je w dłoniach tworząc niewielkie pulpety. pulpety w sosie koperkowym z ziemniaczkami. Sposób wykonania Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko, posiekaną drobno cebulę, przyprawy, mleko i przeciśnięty czosnek. Zawsze jak pojawią się młode ziemniaczki to o nich zaczynam myśleć.