Przepis
Składniki na 10 muffinek mini brownies:
20 ciasteczek Oreo
masło orzechowe
Brownies z ulubionego przepisu, u nas z bloga mojewypieki.com:
100g gorzkiej czekolady
100g masła
2 jajka
180g cukru (my daliśmy 150g)
100g mąki pszennej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Przygotowujemy papierowe formy do muffinek. Pierkarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C, funkcja góra dół.
Brownies: masło i czekoladę ogrzewamy na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Lekko studzimy. Następnie, masę czekoladowo-maślaną oraz pozostałe składniki przekładamy do miksera i miksujemy aż do połączenia składników.
Na spód papierowych muffinek układamy po jednym ciastku Oreo, smarujemy obficie masłem orzechowym, przykrywamy kolejnym ciastkiem i znów smarujemy masłem orzechowym. Taką ciasteczkową kontrukcję zalewamy ciastem – dokładnie po bokach i na wierzchu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut ( u nas 23 minuty). Najlepiej smakują wystudzone mini brownies :)
Źródło: http://www.foodcooklove.pl/