Ciasto rabarbarowe z budyniem

Ciasta
15.05.2018 8:35
Ciasto rabarbarowe z budyniem

Potrzebujemy: - 2/3 kostki margaryny - 1 szklanka mąki pszennej - 1 ½ szklanki mąki semoliny - 1 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko - 1 łyżka śmietany dodatkowo: - rabarbar - ½ szklanki cukru - 2 budynie waniliowe - ½ l mleka - 3 łyżki cukru Podane składniki na ciasto szybko mieszamy. Na podpieczony spód ciasta wykładamy pokrojony rabarbar z cukrem, na niego wylewamy budyń. Jeśli macie ochotę na słodszą wersję ciasta, to można zwiększyć ilość cukru. Połowę wykładamy na blaszkę i uklepujemy, pieczemy około 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/05/ciasto-rabarbarowe-z-budyniem.html