Jajka faszerowane inaczej niż zwykle – zaskocz wszystkich na Wielkanoc!

Wielkanoc
28.03.2018 15:52
Jajka faszerowane inaczej niż zwykle – zaskocz wszystkich na Wielkanoc!

Także potrzebujesz: – 4 ugotowane jajka; – 50 g kwaśnej śmietany; – 100 g serka śmietankowego; – makrela wędzona na gorąco/łosoś wędzony/tuńczyk w sosie własnym; – 2 łyżeczki chrzanu; – sól; – pieprz; – kilka kropel soku z cytryny; – rzeżucha. Przepis jest warty wypróbowania więc przygotuj następujące składniki: – 4 ugotowane jajka; – 4 plastry ananasa (świeżego lub z puszki); – 3 łyżki kukurydzy konserwowej; – 2 łyżki majonezu; – sól i pieprz; – szczypiorek. Będziesz potrzebowała: – 4 ugotowane jajka; – 2 łyżki twarożku; – awokado; – 2 łyżki soku z cytryny; – szczypiorek; – sól, pieprz oraz mieloną ostrą paprykę. Do tego dania konieczne są: – 4 ugotowane jajka – 200 g pieczarek; – mała cebula; – łyżka masła; – 2 łyżki majonezu; – sól, pieprz oraz rzeżucha. Oto lista składników: – 4 ugotowane jajka; – 50 g gorgonzoli/innego sera z niebieską pleśnią; – 1,5 łyżki maślanki; – sól oraz pieprz; – natka pietruszki. Do przygotowania tych jajek potrzebujesz: – 4 ugotowane jajka; – łyżkę miękkiego masła; – łyżkę majonezu; – dwie łyżeczki kurkumy; – sól, pieprz oraz słodką mieloną paprykę. Jajka faszerowane z musztardą składniki: – 4 ugotowane jajka; – 1 łyżka musztardy (sarepska, delikatesowa); – 1 łyżka miękkiego masła; – sól oraz mielona, słodka papryka czerwona. Dlatego zaopatrz się w : – 4 ugotowane jajka; – ugotowanego, średniej wielkości buraka; – łyżeczkę chrzanu; – sól oraz pieprz. Zobacz też: 13 pomysłów na oryginalne i niebanalne pisanki – KROK PO KROKU 5. Ananasa piękna krasa Ten farsz, choć nieco odważny, ponieważ przełamany słodką nutą, z pewnością podpije podniebienia domowników i gości. Wystudzone, ugotowane na twardo jajka przekroić na pół i wyjąć z nich żółtka. Jajka ugotuj na twardo, ale staraj się nie przegotować, podziel na pół i wydrąż żółtko. 7. Musowo – musztarda! Ten tani i prosty przepis na farsz okaże się nowym doznaniem dla Twojego podniebienia. Zawierają cholesterol w związku z tym zaleca się jedzenie do 10 sztuk tygodniowo dla osoby dorosłej (liczmy w całości jak również zjedzone np. ciasta i makarony). Obrane i pozbawione pestki awokado rozgnieść z żółtkami, dodając następnie twarożek, sok z cytryny oraz przyprawy. Buraka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, dodaj również chrzan, żółtka, sól oraz pieprz. Rybę rozdrobnić i połączyć z żółtkami, śmietaną, serkiem śmietankowym, chrzanem, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Jajka faszerowane – najlepsze pomysły Jajka faszerowane są prostą i ciekawą przystawką zarówno na co dzień jak i od święta. Jaja przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka. Ugotowane jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Ugotowane jajka wystudzić, przeciąż na pół i wydrążyć żółtka. Na święta przygotuj jajka faszerowane właśnie tym składnikiem i dbaj o zdrowie. Dla koloru – burak Poza kolorem nada farszowi wspaniały, nietuzinkowy smak! Ugotowane jajka przekrój na pół. Idealne dla gości o różnych upodobaniach, ponieważ łatwo zmieniać wersję i w rezultacie z jednej ugotowanej partii stworzyć miks smaków. To są moje ulubione przepisy na jajka faszerowane. Nie obawiaj się tego połączenia, jest intensywne i wyraziste, ale na pewno bardzo ciekawe. Ze względu na to, że można je szybko przygotować to ratowały nie jedną imprezę i smakowały każdemu! A jakie są Twoje ulubione? Jajka to skarbnica witamin dlatego warto je jeść, choć z umiarem. Wymieszane składniki nakładaj na połówki jajka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://stylroom.pl/jajka-faszerowane/