Ciasto toffi

Ciasta
04.03.2018 6:43
Ciasto toffi

Potrzebujemy: - 50 dag mąki pszennej - ½ kostki margaryny - 15 dag miodu - ½ szklanki cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka sody oczyszczonej na masę: - ½ l mleka - 2 budynie waniliowe - ½ szklanki cukru - 2 łyżeczki żelatyny - 1 śmietana kremówka 30 % (użyłam z Biedronki) dodatkowo: - masa krówkowa - orzechy włoskie Z podanych składników na ciasto szybko zagniatamy elastyczną kulę i dzielimy ją na dwie części. Hej! Dziś następna słodka propozycja. Pyszne ciasto toffi, które najlepsze jest na drugi dzień po przygotowaniu. Wylewamy do gotującego mleka i po zagotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/03/ciasto-toffi.html