Składniki
ok 80 pampersów
wstążki (różne kolory i rozmiary)
miś
patyczki do szaszłyków
rulon po ręczniczkach papierowych
podstawka pod tort
gumki recepturki (duże i małe)
Dodatkowo:
klej
Przepis
Każdy pojedynczy pampers zwijamy dokładnie i owijamy gumkami recepturkami.
Do podstawki na której będziemy budować nasz tort przyklejamy rulon po papierowych ręczniczkach.
Układamy wcześniej zwinięte w pampersy w okrąg, co pewien czas zabezpieczając go gumkami recepturkami, aby konstrukcja była stabilna. W ten sam sposób tworzymy drugą oraz ostatnią warstwę naszego tortu.
Gdy już nasza konstrukcja tortu jest gotowa przystępujemy do ozdabiania jego poszczególnych poziomów. Dolną warstwę oraz pozostałe warstwy przywiązujemy szeroką, ozdobną taśmą. Do tortu doczepiamy wstążki oraz kartkę (może być to kartka z gratulacjami bądź jak w naszym przypadku grafikę z bocianem). Na najwyższej warstwie umieszczamy misia, którego wbijamy delikatnie na patyczek po szaszłykach. Dodatkowe patyczki wbite w najwyższą warstwę posłużą również jako dodatkowa stabilizacja toru.
Skończone! Tort z pieluch gotowy do wręczenia.