Kulinaria

Lubisz GRILLOWAĆ? Ta porada jest dla Ciebie!

Jeżeli zamierzasz właśnie rozpocząć sezon grillowy to może warto by się zastanowić czy jest sens kupowania gotowych mieszanek przypraw wraz ze sztucznymi dodatkami.

O wiele lepiej i zdrowiej jest samemu stworzyć własną mieszankę do przyprawiania mięsa na grillu.

fot. shutterstock

Czym można doprawić mięso?

Wybór jest naprawdę duży:

  • cząber,
  • kardamon,
  • gorczyca,
  • chilli,
  • kurkuma,
  • kolendra,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól,
  • czosnek,
  • i wiele innych ziół z którym możesz skomponować naprawdę świetne przyprawy!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

NIE ŚPIESZ SIĘ Z ROZKŁADANIEM MIĘSA NA GRILLU

fot. shutterstock

Grilla należy rozpalić odpowiednio wcześniej, tak aby brykiet dobrze się rozpalił, a ruszt nagrzał. W przeciwnym razie mięso na pewno się przypali i będzie twarde.

Popularne artykuły

Praca przed laptopem, bez dodatkowego wyposażenia? Pracodawca może zapłacić 30 tys. kary!

Alarm tuż przed ceremonią zamknięcia igrzysk! Ewakuacja w centrum Paryża!

Zaskakujące zmiany TVP w "Sprawie dla reportera"! Co czeka Elżbietę Jaworowicz?