Kulinaria

W lodówce masz jajka, a kończy się termin przydatności do spożycia? Sprawdź co możesz z nimi zrobić!

Jeżeli masz w lodówce sporo jajek, a ich termin przydatności do spożycia niedługo dobiegnie końca. Wykorzystaj pojemnik na kostki lodu i po prostu zamroź jajka!

Wbij jajka do foremek i włóż do zamrażarki. Możesz oddzielić żółtka od białek i zamrozić je w osobnym foremkach – wszystko zależy od tego do czego później chcesz je wykorzystać.

Pamiętaj, żeby przed włożeniem jaj do zamrażarki dodać do nich szczyptę cukru i soli.

Dzięki temu lepiej się zakonserwują.

Popularne artykuły

Ile snu potrzebuje Twoje dziecko? Oto klucz do zdrowego wstawania do szkoły!

WD-40 – poznaj ciekawe zastosowania tego produktu

Koniec wakacji tuż tuż! Warto zrobić domowe przetwory na zimę. NAJLEPSZE PRZEPISY