Zdrowie

Będziecie zaskoczeni, jak zwykły kefir może okazać się wartościowy!

Kefir pija się w naszej kulturze od dawna. Ten sfermentowany mleczny napój jednak coraz rzadziej gości w naszych domach. To duży błąd, ponieważ zawiera on niezwykle cenne składniki. Między innymi, zawiera on cenne dla naszego organizmu bakterie, które poprawiają pracę jelit i całego układu trawiennego. Dlatego tak często stosowany jest na niestrawność, czy wzdęcia. Kefir jednak ma wiele innych zalet, zawiera:

-Witaminy A, B, D

-Kwas foliowy

-Jod, żelazo, magnez, wapń

-Wzmacnia odporność

-Spowalnia starzenie się skóry

-Zwalcza zmęczenie

-Reguluje ciśnienie

-Zmniejsza nerwowość i bezsenność

-Pomaga zapobiegać chorobom serca, żołądka i pęcherza

Warto więc sięgać po niego częściej, tym bardziej, że prawie wszyscy lubimy jego smak.

Popularne artykuły

Jakie olejki eteryczne pomogą Ci ZASNĄĆ?

Co mówi o Tobie sposób trzymania kierownicy?

Czy warto podczas przesadzania kwiatów wybrać większą doniczkę?