Zdrowie

Będziecie zaskoczeni, jak zwykły kefir może okazać się wartościowy!

Kefir pija się w naszej kulturze od dawna. Ten sfermentowany mleczny napój jednak coraz rzadziej gości w naszych domach. To duży błąd, ponieważ zawiera on niezwykle cenne składniki. Między innymi, zawiera on cenne dla naszego organizmu bakterie, które poprawiają pracę jelit i całego układu trawiennego. Dlatego tak często stosowany jest na niestrawność, czy wzdęcia. Kefir jednak ma wiele innych zalet, zawiera:

-Witaminy A, B, D

-Kwas foliowy

-Jod, żelazo, magnez, wapń

-Wzmacnia odporność

-Spowalnia starzenie się skóry

-Zwalcza zmęczenie

-Reguluje ciśnienie

-Zmniejsza nerwowość i bezsenność

-Pomaga zapobiegać chorobom serca, żołądka i pęcherza

Warto więc sięgać po niego częściej, tym bardziej, że prawie wszyscy lubimy jego smak.

Popularne artykuły

Jak przygotować sobie domowy PEELING?

Jak zrobić domową pastę wybielającą zęby?

"Szansa na sukces" POWRACA - wiemy, kto będzie nowym prowadzącym!