Zdrowie

Tybetańska nalewka czosnkowa – eliksir młodości

Przepis na tybetańską nalewkę czosnkową odnaleziono w jednym z tybetańskich klasztorów w 1971 roku. Jej składniki to jedynie czosnek oraz spirytus, jednak właściwości takiej nalewki są nieocenione. Nalewka ta:

-ogranicza ilość odkładanego w tkankach tłuszczu,

-oczyszcza krew z toksyn,

-poprawia działanie układu sercowo-naczyniowego, tym samym zapobiega zawałowi oraz miażdżycy,

-odmładza

-wzmacnia odporność i cały organizm

Składniki:

-350g obranego czosnku

-200 ml czystego spirytusu spożywczego

Czosnek obrać i zetrzeć, zalać spirytusem i szczelnie zamknąć, najlepiej w szklanym słoiku. Odstawić na 10 dni. Po tym czasie odcedzić i odstawić do lodówki na 2 kolejne dni.

Choć przepis na tę nalewkę jest dobrze znany, to w związku z radykalną zmianą stylu życia, określono nowe wytyczne dotyczące jej stosowania:

1 dnia 2 x 4 krople

2 dnia 2 x 6 kropli

3 dnia 2 x 10 kropli

4 dnia 2 x 15 kropli

5 dnia 2 x 20 kropli

6 dnia 2 x 25 kropli

7 dnia 2 x 30 kropli

Podczas stosowania nalewki czosnkowej, swoją dietę należy uzupełnić w produkty mleczne, najlepiej jogurt. Zapobiegnie on zmianom we florze bakteryjnej jelit.

Popularne artykuły

Czy alkohol tuczy? Sprawdziliśmy kaloryczność różnych trunków!

Pilne! Lek przeciwbólowy wycofany z obrotu! Decyzja ma rygor natychmiastowej wykonalności.

Krztusiec (koklusz) - wszystko co musisz wiedzieć! Przyczyny, objawy, leczenie, szczepienia