Zdrowie

Tybetańska nalewka czosnkowa – eliksir młodości

Przepis na tybetańską nalewkę czosnkową odnaleziono w jednym z tybetańskich klasztorów w 1971 roku. Jej składniki to jedynie czosnek oraz spirytus, jednak właściwości takiej nalewki są nieocenione. Nalewka ta:

-ogranicza ilość odkładanego w tkankach tłuszczu,

-oczyszcza krew z toksyn,

-poprawia działanie układu sercowo-naczyniowego, tym samym zapobiega zawałowi oraz miażdżycy,

-odmładza

-wzmacnia odporność i cały organizm

Składniki:

-350g obranego czosnku

-200 ml czystego spirytusu spożywczego

Czosnek obrać i zetrzeć, zalać spirytusem i szczelnie zamknąć, najlepiej w szklanym słoiku. Odstawić na 10 dni. Po tym czasie odcedzić i odstawić do lodówki na 2 kolejne dni.

Choć przepis na tę nalewkę jest dobrze znany, to w związku z radykalną zmianą stylu życia, określono nowe wytyczne dotyczące jej stosowania:

1 dnia 2 x 4 krople

2 dnia 2 x 6 kropli

3 dnia 2 x 10 kropli

4 dnia 2 x 15 kropli

5 dnia 2 x 20 kropli

6 dnia 2 x 25 kropli

7 dnia 2 x 30 kropli

Podczas stosowania nalewki czosnkowej, swoją dietę należy uzupełnić w produkty mleczne, najlepiej jogurt. Zapobiegnie on zmianom we florze bakteryjnej jelit.

Popularne artykuły

Jak wyrobić Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego?

Dlaczego nie mogę schudnąć? Co prawdopodobnie robisz źle?

Ostra krytyka Wieniawy za nowy tatuaż. Aktorka odpowiada, ale nie ma racji?