4 PORADY KULINARNE które z pewnością wykorzystasz
Dzisiaj zaprezentujemy 4 ciekawe porady kulinarne które z pewnością przydadzą się każdej gospodyni.
GOTOWANIE ROSOŁU
Jeżeli zamierzasz ugotować rosół i chciałabyś uzyskać klarowny bulion to po pierwsze pamiętaj, aby drób gotować minimum 3 godziny bez przykrycia i to na małym ogniu.
Warto także wrzucić cebulę dla uzyskania pięknego koloru.
Trzymaj się zasady 1 cebula na 1 litr wody.
IDEALNY STEK
Pamiętaj, żeby wyciągnąć mięso z lodówki na dwie godziny przed planowanym smażeniem.
Dzięki temu z pewnością usmaży się równomiernie.
Warto także w miarę możliwości odsączyć wodę z mięsa.
Dzięki temu skórka wyjdzie zarumieniona.
PRZYGOTOWYWANIE CIAST
Jeżeli Twoje wypieki nie zawsze wychodzą idealnie to następny razem pamiętaj, aby masło i jajka wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej.
Te produkty muszą mieć temperaturę pokojową.
Dzięki możliwe będzie ich dokładne wymieszanie i ciasto wyjdzie bardziej puszyste.
ODMIEŃ SMAK NALEŚNIKÓW
Lubisz naleśniki? To następnym razem dodaj do ciasta 2 łyżki kwaśnej śmietany.
Zobaczysz! Naleśniki będę bardziej smaczne.