Zdrowie

Jak przygotować napar z pestki awokado i dlatego warto go pić codziennie?

Awokado to niezwykle cenny produkt. Warto go spożywać w każdej postaci, ponieważ ma drogocenny wpływ na zdrowie. Najwięcej wartości znajdziemy w jego pestce:

-zmniejsza cholesterol

-poprawia krążenie

-normalizuje ciśnienie

-reguluje poziom cukru

-działa przeciwzapalnie

-poprawia trawienie

-wzmacnia odporność

-poprawia wygląd skóry

-zapobiega chorobom serca

-zawiera przeciwutleniacze

-zwiększa produkcję kolagenu

-przyspiesza odchudzanie

-łagodzi ból stawów

fot. shutterstock

 

Jeśli znudziła ci się tradycyjna forma awokado, możesz przygotować z niego napar.

Przygotowanie:

#Umyj dokładnie pestkę z awokado.

#Susz ją przez 1-3 dni.

#Zdejmij z pestki skórkę i pokrój pestkę w małą kostkę.

#Włóż kostkę do piekarnika na 3-5 minut.

#Po tym czasie zmiksuj pestkę na proszek lub zetrzyj ją na tarce.

#Przesyp proszek do słoiczka i kiedy tylko nadejdzie cię ochota zalej łyżeczkę proszku wrzątkiem.

Źródło: http://navodynapady.cz/po-precteni-uz-nikdy-vice-nevyhodite-pecku-z-avokada/ 

 

Popularne artykuły

Informacja od ZUS: Nie ma zmian, nie potrzeba nowego oświadczenia podatkowego

Miłosne dopasowanie imion. Jakie imiona się przyciągają?

Jak dodawać imbir do herbaty? Wiele osób popełnia ten błąd