Skórka z cytryny – naturalny lek na BÓL STAWÓW
Skórka z cytryny oraz sama cytryna jest niezwykle zdrowym owocem. Łączy w sobie wysoką zawartość witaminy C, silne antyoksydanty i niezliczone, potrzebne naszemu organizmowi pierwiastki. Dzięki temu cytryna doskonale działa na przeziębienie, wzmacnia odporność, oczyszcza organizm i zapobiega zakwaszeniu.
#Skórka z cytryny, a ból stawów
Skórka z cytryny doskonale działa również na ból stawów. Dzieje się tak ze względu na zawartość w skórce:
-cytrynowego olejku
-fellandrenu
-dużej dawki witaminy C
-kwasu cytrynowego
-kwasy jabłkowego
-kwasy mrówkowego
-pektyn
-hesperydyny
Wszystkie te substancje połączone w skórce cytryny działają przeciwzapalnie i poprawiają kondycję naczyń krwionośnych, co daje ulgę w bólu stawów.
#Inne korzyści:
-detoksykacja krwi
-redukcja gazów jelitowych
-mocniejsza odporność
-niższe ciśnienie
-pomoc przy odchudzaniu
-uspokaja, zmniejsza stres
-poprawa wyglądu skóry
#Jak stosować skórkę z cytryny w celach leczniczych?
Najprostszą metodą jest zrobienie naparu ze skórki cytryny oraz soku. Wlej do garnka litr wody, dodaj skórę z dwóch cytryn i gotuj przez 15 minut. Następnie zdejmij z ognia garnek, a kiedy napar ostygnie dodaj sok z cytryn. Napar ten należy pić regularnie (ok. 2 szklanek dziennie).
Źródło: http://fithacker.ru/articles/tsedra-limona-mozhet-izbavit-ot-boli-v-sustavah-vot-kak-ee-ispolzovat/