Kulinaria

Zobacz TRIKI które przydadzą się w każdej KUCHNI!

GOTOWANIE ZIEMNIAKÓW – dodaj do wody odrobinę oleju to nie wykipi podczas gotowania.


KONFITURY – jeżeli robisz domowe przetwory to warto na sam wierzch dodać do nich odrobinę świeżego imbiru. Taki zabieg skutecznie zapobiega fermentacji.


SKROBANIE RYB – podczas skrobania skrop rybę octem to przestanie Ci się wyślizgiwać z rąk.


MIELENIE MIĘSA – jeżeli Twoja maszynka do mielenia nie jest zbyt efektywna to następnym razem włóż mięso do zamrażalnika na kilkanaście minut i lekko zmrożone przepuść przez maszynkę.


TŁUSTY ROSÓŁ – aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu z rosołu wrzuć do niego kilka kostek lodu. Tłuszcz zbierze się wokół kostek i wtedy szybko je wyłowisz wraz z tłuszczem.


PRZECIER POMIDOROWY – jeżeli nie wykorzystałaś całego przecieru pomidorowego to nasyp na wierzch odrobinę soli i dodaj trochę oliwy. Dzięki temu przecier nie spleśnieje.


fot. shutterstock

 

Popularne artykuły

Nie tylko na przeziębienie – miód manuka. Dlaczego jest tak wartościowy?

Nigdy nie zabieraj na wakacje tej rzeczy! Możesz za nią trafić do więzienia

Czekasz na przesyłkę? Uważaj na tę wiadomość! To może być oszustwo!