Kulinaria

Wyrzucasz całą ŁUPINĘ ARBUZA? To błąd!

Większość z nas przygotowując arbuza do zjedzenia pozbywa się zielonej łupiny zostawiając tylko czerwony miąższ.

Warto jednak pozostawić białą część która znajduje się pomiędzy miąższem, a zieloną łupiną.

Ta biała część arbuza zawiera dużą dawkę cytruliny.

Jest to naprawdę bardzo wartościowy aminokwas, który:

  • poprawia wytrzymałość,
  • usprawnia krążenie,
  • wzmacnia naszą odporność,
  • chroni nas przed chorobami,
  • cytrulina obniża również ciśnienie krwi.

Popularne artykuły

Waga: Dzisiaj może pojawić się potrzeba mediacji w rodzinnych sporach! Horoskop dzienny na 28 kwietnia

Te wnioski możesz złożyć od 1 lipca! Sprawdź, jakie wsparcie można otrzymać!

Dzień Służby Zagranicznej RP: Jak Polska Kształtuje Swoją Politykę Zagraniczną