Kulinaria

Smażysz mięso w tzw "PAPIRUSIE"? To nie jest najlepszy pomysł!

Jeżeli kupujesz popularny papier do smażenia mięsa po to aby smażyć beztłuszczowo to niestety robisz jeszcze gorzej niż jakbyś usmażyła mięso normalnie na oleju.

Papier do smażenia mięsa zawiera tłuszcz i to wcale nie z najwyższej półki.

Niestety tłuszcz ten po obróbce traci cenne składniki, a rośnie w nim poziom nasyconych kwasów tłuszczowych, a to z kolei podnosi poziom cholesterolu.

O wiele lepszym rozwiązaniem jest użycie odrobiny oleju rzepakowego który zawiera wiele wartościowych składników.

Popularne artykuły

Nowe przepisy o bezpłatnych lekach ucieszą pacjentów! Lista osób z uprawnieniami będzie rozszerzona

Maseczki ochronne w Lidlu. Kiedy i jaka cena?

Co grozi za jazdę rowerem po alkoholu w 2022 roku?