Kulinaria

W czym prawidłowo SMAŻYĆ? Sprawdź kilka sprawdzonych porad!

Jeżeli chcesz prawidłowo smażyć to po pierwsze musisz wiedzieć co i w czym należy smażyć.

Jeżeli chcesz coś usmażyć w głębokim tłuszczu to frytkownica będzie najlepsza, ewentualnie garnek z grubym dnem.

Pamiętaj również żeby przygotować sobie ręczniki papierowe lub metalowy koszyk.

Dzięki temu z usmażonych produktów sprawniej pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu.

Lubisz steki?

Do smażenia steków, kotletów itp najlepiej nada się żeliwna patelnia.

Świetnie trzyma ciepło i mamy pewność, że na całej jej powierzchni temperatura będzie taka sama.

Na czym smażyć naleśniki?

Naleśniki najlepiej smażyć na patelniach specjalnie do nich przeznaczonych.

Mają niski rant, a także teflonową powierzchnię, która skutecznie zapobiega przywieraniu.

Jeżeli lubisz kuchnię azjatycką to wykorzystaj wok.

To głęboka patelnia, która bardzo szybko się nagrzewa.

Dzięki niej w prosty sposób przyrządzisz makarony, ryż, warzywa czy owoce morza.

Popularne artykuły

Zmiany w nauce jazdy samochodem. Teraz jeździć autem nauczysz się z mamą i tatą?

Jak pandemia koronawirusa zmieniła związki Polaków?

Uwaga konsumenci! GIS ostrzega przed salmonellą w tatarze wołowym