Kulinaria

Większość ludzi jedzących RYŻ popełnia ten błąd! Sprawdź czy Ty też do nich należysz!

Na pewno nie raz zdarzyło Ci się podgrzewać ryż prawda?

Musisz wiedzieć, że ryż powinno się jeść zaraz po ugotowaniu, ponieważ bardzo szybko traci on świeżość.

Tak naprawdę to kiedy ryż wystygnie i osiągnie temperaturę pokojową zaczynają się namnażać bakterie i to bardzo szybko.

Przez to możemy mieć problemy z żołądkiem, zatrucie, biegunkę, itp.

Ryżu nie należy podgrzewać.

Jeżeli chcesz przygotować sobie ryż na "później" to zaraz po ugotowaniu musisz go szybko schłodzić i wstawić do lodówki.

Można go wtedy podgrzać maksymalnie w ciągu 24 godzin.

Popularne artykuły

Cudowna maseczka na przebarwienia, trądzik oraz zmarszczki

Od poniedziałku zmiany w nadawaniu cyfrowej telewizji naziemnej!

Jak pozbyć się wzdęć i mieć płaski brzuch?