Kulinaria

Większość ludzi jedzących RYŻ popełnia ten błąd! Sprawdź czy Ty też do nich należysz!

Na pewno nie raz zdarzyło Ci się podgrzewać ryż prawda?

Musisz wiedzieć, że ryż powinno się jeść zaraz po ugotowaniu, ponieważ bardzo szybko traci on świeżość.

Tak naprawdę to kiedy ryż wystygnie i osiągnie temperaturę pokojową zaczynają się namnażać bakterie i to bardzo szybko.

Przez to możemy mieć problemy z żołądkiem, zatrucie, biegunkę, itp.

Ryżu nie należy podgrzewać.

Jeżeli chcesz przygotować sobie ryż na "później" to zaraz po ugotowaniu musisz go szybko schłodzić i wstawić do lodówki.

Można go wtedy podgrzać maksymalnie w ciągu 24 godzin.

Popularne artykuły

1500 zł miesięcznie dla pracujących mam. Program "Aktywna mama" na horyzoncie

Nowy fundusz rządowy ruszył 1 lipca! Kto może liczyć na rekompensaty?

Jesteś właścicielem działki? Zobacz, jak zyskać dodatkowe 2 tysiące złotych miesięcznie!