Kulinaria

Jeżeli kupujesz MIĘSO PACZKOWANE to zwróć na to uwagę!

Kupując mięso paczkowane "na tackach" zwróć szczególną uwagę na stan wkładki!

Wkładka jest umieszczona na dnie tacki i na niej leży mięso.

Jej zadaniem jest wchłanianie wilgoci itp.

Jeżeli wkładka jest czysta – biała to wszystko w porządku.

Gorzej jeżeli jest cała nasiąknięta – to znak, że mięso leży na niej sporo czasu.

Jeżeli z wkładki po bokach wycieka brązowo-czerwona breja to lepiej nie kupuj takiego mięsa!

Chemia z wkładki wymieszana z mięsem może być niebezpieczna dla naszego zdrowia!

Popularne artykuły

Jak często należy prać stanik? Odpowiedź może zaskoczyć!

Dwie partie wody WYCOFANE ze sklepów. Są skażone paciorkowcami kałowymi

CZYM CZYŚCIĆ BUTY?