Kulinaria

Zanim zaczniesz ŚWIĄTECZNE WYPIEKI sprawdź na co należy zwrócić uwagę!

Zanim zaczniesz piec ciasta na Boże Narodzenie warto przypomnieć sobie kilka rzeczy dzięki którym Twoje wypieki wyjdą jeszcze lepsze niż zawsze.

Po pierwsze pamiętaj, aby jajka z lodówki wyjąć na co najmniej pół godziny przed ubijaniem białek.

Warto dodać kilka kropli soku z cytryny. Dzięki temu piana wyjdzie idealna.

Po drugie pamiętaj o tym, żeby przesypywać sypkie składniki przez sitko. Dzięki temu unikniesz grudek i ciasto będzie miało idealną konsystencję.

Po trzecie pamiętaj, że ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika!

I po czwarte. Żeby sprawdzić czy ciasto jest już gotowe – użyj wykałaczki wbijając ją w ciasto. Jeżeli wykałaczka pozostanie sucha to znak, że ciasto jest już gotowe.

Popularne artykuły

Dzień Borsuka: Ochrona i Znaczenie Borsuków w Ekosystemie

Na co najczęściej narzekają turyści po powrocie z Grecji? 10 rzeczy, o których nie mówią biura podróży!

Rząd może spłacić za nas nawet 70 tys. zł hipoteki. Jak działa Fundusz Wsparcia Kredytobiorców?