Zdrowie

Jakie produkty uzupełnią WITAMINĘ D w okresie jesienno-zimowym?

Niedobór tej witaminy prawie zawsze przypada na okres jesienno-zimowy. Nasz organizm sam produkuje witaminę D w naszej skórze dzięki promieniom słonecznym, jednak jej zapas kończy się jeszcze przed pierwszymi mrozami.

Dlatego w tym okresie warto jeść produkty, które uważane są za najlepsze źródło tej witaminy.

Są to:

masło i margaryna wzbogacona w witaminę D, tran, wątróbka, żółtka jaj i tłuste ryby.

To jednak nie wystarczy.

Warto wyjść codziennie na spacer na 15-20 minut i wystawić naszą twarz i ręce na działanie promieni słonecznych.

Popularne artykuły

Mocny apel Patrycji i Grzegorza Markowskich! "Ci ludzie umierają w krzakach"

Romansowała z mężczyznami, a następnie pozbawiała ich pieniędzy! Oszuści wykorzystali sztuczną inteligencję!

15 nietypowych zastosowań proszku do pieczenia. Nie tylko do ciasta!