Zdrowie

Nie wyrzucaj skórki z mandarynek, wykorzystaj ją w walce z mokrym kaszlem!

Wszyscy kochamy mandarynki i pomarańcze. Są to orzeźwiające i słodkie owoce, które kojarzą się ze świętami. Zawierają one w sobie wiele cennych witamin, jednak na wielu płaszczyznach wygrywają właśnie mandarynki. Zawierają one dużo więcej witaminy A oraz żelaza. Dodatkowo są bogate w liczne przeciwutleniacze, których również jest więcej niż w pomarańczy.

Skórka mandarynki wykorzystywana jest w potrawach, jednak ma jeszcze jedno genialne zastosowanie. Przyrządza się z niej naturalny syrop na mokry kaszel. Dzięki swoim właściwościom pomaga płucom pozbyć się zalegającej flegmy, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo. Wszystko co musisz zrobić, to kupić mandarynki, obrać je, zjeść pyszny owoc, a skórkę wysuszyć. Suszona skórka dodawana jest do wielu potraw, jednak warto ją spożywać również w trakcie choroby.

Popularne artykuły

Kościół wprowadza kary dla wierny. Co grozi za niedotrzymanie tajemnicy spowiedzi.

Horoskop dzienny na 12 lipca 2023. Sprawdź co Cię dziś czeka!

Ból nie daje Ci żyć? Sprawdź, czy to nie wina niedoboru TEJ witaminy!