Dieta i żywienie

Jak zmniejszyć kaloryczność ryżu o połowę? Nic prostszego!

Ryż rzadko postrzegany jest jako kaloryczny produkt, ponieważ jest składnikiem wielu diet. Jednak kaloryczności dodają mu wszelkie dodatki. Nie musisz jednak rezygnować z tych dodatków i sosów, możesz po prostu obniżyć kaloryczność ryżu, a wtedy całe danie będzie lżejsze. Jak to zrobić?

Wszystko co musisz zrobić to zaopatrzyć się w dobrej jakości olej kokosowy.

Do gotującej się wody wrzuć łyżkę oleju kokosowego – 1 łyżkę na każde pół szklanki białego ryżu. Kiedy ryż będzie gotowy odcedź go, ostudź i włóż do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie jego kaloryczność zmaleje o 50%!

Popularne artykuły

"Paszport covidowy" - czym jest? Bez niego nie wyjedziemy z kraju?

Orły 2019 rozdane! Złośliwy komentarz w trakcie wręczania nagród! O co chodziło Fabijańskiemu?

Szukasz porad zdrowotnych w sieci? Tak internet zmienia podejście do zdrowia!